Składniki:
ocet - 1 butelka
woda - 5 butelek
cukier - 8 łyżek stołowych
sól - 1 łyżka stołowych
ziele angielskie, pieprz, listek laurowy
oliwa na wierzch
Krok1
Przygotowałyśmy słoiki. Zosia pomagała nam w dokładnym wymyciu słoików i zakrętek.
Następnie porządnie umyłyśmy paprykę.
Krok2
Obrałyśmy paprykę i
pokroiłyśmy...
Krok3
Przygotowałyśmy
zalewę: wodę, ocet, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz i listek laurowy
Krok 4
Zalałyśmy paprykę
gotową zalewą octową, a na sam koniec na wierzch polałyśmy oliwkę.
Uwaga : Słoiki pasteryzujemy od wrzenia około 10 minut na małym ogniu.
Uwaga : Słoiki pasteryzujemy od wrzenia około 10 minut na małym ogniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz